top of page

Plamen 14.-15.5.2022


V sobotu 14.května a v neděli 15. května se konala jarní část celoroční hry Plamen.

 

Do jarní části jsme vstupovali s družstvem mladších žáků se sedmým místem z podzimního kola. Na soutěž jsme se poctivě připravovali celé jaro 2x týdně, bez ohledu na počasí. Trénování jsme dali všechno, nechali si poradit od zkušených a na pomoc nám přišli i rozhodčí ze sboru. Chvílemi to vypadalo bídně, hlavně se štafetou požárních dvojic, kdy nám dělalo problém hlídání si pravé strany závodní dráhy.

Nakonec se potvrdilo staré rčení „Těžko na bojišti, lehko na cvičišti“

Přišla sobota dopoledne a my stáli na startu první disciplíny, štafeta 4x60m, první družstvo zvládlo běh bez chyby, druhé družstvo i přes pád závodnice doběhlo bez chyby a v nejrychlejším čase disciplíny. Další nás čekala obávaná štafeta požárních dvojic. I zde se nám vedlo, červený praporek žádný z rozhodčích nezvedl, to bylo pro nás nejdůležitější. O to větší radost přišla, když jsme zjistili, že i tato disciplína byla jednou z nejrychlejších a umístili jsme se na druhém místě.

V neděli jsme nastupovali do královské disciplíny požárního útoku s velkým očekáváním. První útok byl sice s menším zaváháním, nicméně časem 35,00 jsme se po prvním kole drželi na průběžném prvním místě. Druhé pokusy přinesly u soupeřů lepší časy a my se posunuli níž. Přišel náš druhý pokus. Všichni jsme znervózněli. Všechno klapalo tak, že nakonec nám fandil celý stadion. Po rozsvícení druhého terče jsme se otočili na časomíru a všichni jsme začali skákat a křičet radostí. Čas se zastavil na 28,64. Byli jsme nejlepší. Jediní pod 30 vteřin.

O víkendu jsme tedy zvládli dvakrát vyhrát a jednou být druzí.

V celkovém pořadí jsme byli druzí a první místo nám uteklo o jeden jediný bod. Toto umístění je pro nás největší úspěch posledních let.

Členové družstva byli Tamara Vortelová, Anastázie Pokludová, Dominik Lukniš, Emma Pecková, Eliška Slezáková, Martina Chlápková, Václav Kukač, Sabina Pecková, Žofie Pokludová, Karel Kukač.




36 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

13.-14.5.2023 - Soutěž MH Plamen

O víkendu 13.-14.května 2023 probíhala na stadionu v nedalekých Čelákovicích soutěž družstev mladých hasičů v hasičských disciplínách. Náš spolek reprezentovalo družstvo mladších dětí.

bottom of page